Ratios - מכפילים פיננסיים

Valuation of stock - הערכת שווי מניה

Income Statement - דוח רווח והפסד

Balance Sheet - דוח מאזן

Cash Flow Statement - דוח תזרים מזומנים

Valuation of Company - ניתוח חברה

שולי רווח, רווחיות, צמיחה ואפקטיביות ההנהלה

מחזור מלאי, נכסים, ימי ספקים ולקוחות

Dividends - דיבידנדים

Buy Back & Compensation - רכישה עצמית ופיצויים

Enterprise Value – שווי פעילות

כאשר עולה הנושא מהו שווי האמיתי של העסק לא מעט אנליסטים נזכרים בשיטות שונות עם אידיאולוגיה שונה. בין היתר, מדובר במספר גישות להערכת שווי חברה, והנפוצה שנחשבת ליעילה ביותר היא מבט על שווי פעילות. במילים אחרות, שווי שוק (Market Cap) אינו מחיר האמיתי שמשקיע משלם עבור החברה. אם משקיעים קונים את החברה, אותם משקיעים הופכים להיות בעלים של מזומנים שבבעלות החברה. בנוסף, אותם המשקיעים גם מקבלים את סך כל ההתחייבויות. המחיר האמיתי שמשקיעים משלמים הוא שווי פעילות (Enterprise Value).

שווי פעילות מחשב את ערך החברה עם כל המקורות המימון הקיימים, ומשמש לעתים קרובות כחלופה מקיפה יותר משווי שוק של החברה. הנתון מציג את שווי השוק ואת החוב המונפק. בנוסף, זכויות מיעוט ומניות בכורה – בניכוי סך מזומנים ושווי מזומנים.

להלן הנוסחה לחישוב

אם בבעלות החברה יותר מזומנים מאשר חובות, המשקיע בפועל משלם פחות משווי שוק (Market Cap) כי הוא הופך לבעלים של המזומנים מיד לאחר העסקה שהתבצעה. שווי השוק של מניות בכורה צריך להתווסף לשווי השוק של המניות הרגילות בחישוב לשווי הפעילות. חברות שהשווי השוק שלהן יותר נמוך מהשווי הפעילות EV – הן נסחרות זול יותר, ויותר אטרקטיביות למשקיע. קורה לעתים רחוקות, ששווי הפעילות של החברה יכול להיות שלילי. מצב זה קורה עקב זה שנתון מזומנים ושווי מזומנים יותר גדול מאשר חוב ושווי השוק של החברה, במצב זה משקיע מקבל את החברה חינם.

שווי הפעילות EV משמש לניתוח האפקטיביות של העסק ובחישוב מכפילים שונים כגון: EV/EBIT, EV/EBITDAEV/Revenue. באמצעות המכפילים הללו רוב האנליסטים בטוחים שניתוח מדויק ואמין יותר מאשר התייחסות למכפיל הרווח P/E. מכפילים פיננסיים לעיל, בנוסף, מציגים גם החזר על הון מושקע בחברה ועד כמה מהר ההון יוחזר.

כלי נגישות

Powered by - Wemake