Ratios - מכפילים פיננסיים

Valuation of stock - הערכת שווי מניה

Income Statement - דוח רווח והפסד

Balance Sheet - דוח מאזן

Cash Flow Statement - דוח תזרים מזומנים

Valuation of Company - ניתוח חברה

שולי רווח, רווחיות, צמיחה ואפקטיביות ההנהלה

מחזור מלאי, נכסים, ימי ספקים ולקוחות

Dividends - דיבידנדים

Buy Back & Compensation - רכישה עצמית ופיצויים

תשואה על ההון – Return On Equity

תשואה על ההון הוא מדד תשואה על ההון העצמי של החברה. אשר ממחיש את היחס של רווח נקי להון עצמי או במילים אחרות, הון בעלי מניות. כאשר תשואה על ההון עומד על 15%, זה מציג לנו, שכל דולר של בעלי המניות שהושקע, הניב תשואה של 15%. ככל שהמדד ROE גבוה יותר, כך החברה רווחית יותר והמשקיעים יותר נמשכים לחברה, או ולהיפך.

החישוב מתבצע על ידי לקיחת רווח נקי פחות תשלום דיבידנד בכורה ודיבידנד לבעלי מניות רגילות חלקי הון עצמי בממוצע ללא מניות בכורה.

נוסחה לחישוב

2) / Total Equity Jan 19) + ((Total Equity Jan 18 / Net Income Jan 19 = ROE %
2) / 2519) + ((2710 / 284
10.86% = ROE %

מדד ROE מאוד חשוב לבעלי מניות ולבעלי חברה מסיבה שהמדד מציג אפקטיביות ויעילות ההנהלה שמשקיעה את הון בעלי המניות בפעילות עסקית – ושימוש בנכסי החברה למטרות רווח. חשוב לבדוק את מקורות המימון שבעזרתם ישנם נכסים בבעלות החברה. מסיבה שהון עצמי לא מכליל התחייבויות של החברה. משקיעים נוטים להתייחס לשיעור תשואה על ההון בטווח ארוך ולא בטווח קצר.

שיעור תשואה על ההון בין 7% עד 15% הוא נורמטיבי כאשר החברה פועלת במדינות עם כלכלה מפותחת עם אינפלציה נמוכה. חברות שפועלות במדינות עם אינפלציה גבוה, נדרש שיעור תשואה על ההון גבוה יותר.

שיעור תשואה על ההון של החברה עלול להיות גבוה מהממוצע של תעשייה וחברות מחתרות עקב תוכנית לרכישה עצמית. אנליסטים משווים את המדד עם חברות מתחרות ופעילות עסקית דומה.

לפי שלל המחקרים, מדד תשואה על ההון גבוה לא מעיד על עליה במחיר המניה של אותה החברה בקצב מהיר יותר בוודאות, מאשר חברה עם תשואה על ההון נמוך יותר. ישנם מספר אינדיקטורים שיכולים לעניין משקיעים יותר מאשר תשואה על ההון גבוהה.

 

כלי נגישות

Powered by - Wemake