Ratios - מכפילים פיננסיים

Valuation of stock - הערכת שווי מניה

Income Statement - דוח רווח והפסד

Balance Sheet - דוח מאזן

Cash Flow Statement - דוח תזרים מזומנים

Valuation of Company - ניתוח חברה

שולי רווח, רווחיות, צמיחה ואפקטיביות ההנהלה

מחזור מלאי, נכסים, ימי ספקים ולקוחות

Dividends - דיבידנדים

Buy Back & Compensation - רכישה עצמית ופיצויים

Market Capitalization – שווי שוק

שווי שוק – Market Capitalization

שווי שוק ('Market Cap) מודד את החברה בדולרים ומחלק לפי קטגוריות של גדלים. שווי שוק מחושב על ידי הכפלת מחיר נוחכי למניה אחת לכמות המניות שבידי הציבור. אנליסטים משתמשים בנתון זה כדי לקבוע את גודל החברה, בניגוד לשימוש במכירות או בנתוני הנכסים.

שימוש בנתון שווי שוק מציג את גודל החברה בעל חשיבות רבה, מהסיבה שגודל החברה קובע את הבסיס של מאפיינים שונים בהם המשקיעים מעוניינים, כולל סיכון. לדוגמה, חברה עם 20 מיליון מניות שנמכרות ב -100 דולר למניה – שווי vשוק של החברה תעמוד כ – 2 מיליארד דולר.

להלן נוסחה לחישוב

Shares outstanding (EOP) * Share price = Market Cap
131.30 49.19
6,459 = Market Cap

כאשר מדובר במניות שבידי הציבור עם תוספת ראשי תיבות EOP. המושג מציג מניות שבידי הציבור בסוף התקופה – End Of Period.

שווי שוק אינו מחיר אמיתי שמשקיע משלם עבור החברה. אם משקיעים קונים את החברה, אותם משקיעים הופכים להיות בעלים של מזומנים שבבעלות החברה. בנוסף, אותם המשקיעים גם מקבלים את סך כל ההתחייבויות. המחיר האמיתי שמשקיעים משלמים הוא שווי פעילות Enterprise Value.

וורן באפט משתמש בנתון שווי שוק הכולל של כל החברות הנסחרות בבורסה לפי תוצר מקומי גולמי (תמ"ג), על מנת למדוד האם שווי השוק יקר. נכון לספטמבר 2017, שווי השוק הכולל של ארה"ב הוא כ 19.2 טריליון דולר, בעוד התמ"ג בארה"ב כ -26 טריליון דולר. חברות שונות נכנסות לקטגוריות שונות לפי חישוב שווי שוק. להלן מספר קטגוריות:

  • Mega – שווי שוק 200 מיליארד ומעלה.
  • Large – מ 10 מיליארד עד 200 מיליארד.
  • Mid – מ 2 מיליארד עד 10 מיליארד.
  • Small – מ 300 מיליון עד 2 מיליארד.
  • Micro – מ 50 מיליון עד 300 מיליון.
  • Nano – שווי שוק יותר נמוך מ 50 מיליון.

חברות עם שווי שוק גדול מעל 10 מיליארד בדרך כלל חברות שהוכיחו את עצמן לאורך תקופה ארוכה. שווי שוק גדול נובע מהצלחה של החברה בעבר, ברוב במקרים. כל עוד לא מדובר בהנפקה ראשונית (IPO). ההשקעה בחברות עם שווי שוק גדול עד גדול מאוד נחשבת להשקעה סולידית ועלולה לא להניב רווח בזמן קצר. אלא נחשבת להשקעה יותר אטרקטיבית לטווח ארוך. בנוסף, חברות אלה יותר עמידות בתקופות משבר וירידות חדות בשווקים. מחיר המניה של חברות גדולות בדר"כ לא מגיב באגרסיביות בתקופה שהשוק יורד.

חברות בינוניות הן חברות די מבוססות הפועלות בתעשייה שצפויה לחוות צמיחה מהירה. חברות בינוניות נמצאות בתהליך של התרחבות. חברות אלה נושאות סיכון גבוה. במקרה אם יקרה משהו לא צפוי, לדוגמה ירידה ברווחים, חדשות רעות, בעיות בתעשייה, שינוי בפעילות פיננסית וכד'. אבל, הן אטרקטיביות עבור פוטנציאל הצמיחה שלהן. מניות צמיחה אשר עומדות בציפיות ומגדילות את הרווחיות מתקופה לתקופה מציגות ביצועים טובים שעוקפים ברוב המקרים את המדדים המובילים העולמיים בביצועים, בממוצע.

 

כלי נגישות

Powered by - Wemake