Ratios - מכפילים פיננסיים

Valuation of stock - הערכת שווי מניה

Income Statement - דוח רווח והפסד

Balance Sheet - דוח מאזן

Cash Flow Statement - דוח תזרים מזומנים

Valuation of Company - ניתוח חברה

שולי רווח, רווחיות, צמיחה ואפקטיביות ההנהלה

מחזור מלאי, נכסים, ימי ספקים ולקוחות

Dividends - דיבידנדים

Buy Back & Compensation - רכישה עצמית ופיצויים

ROTA – תשואה על נכסים מוחשיים

תשואה על נכסים מוחשיים

עם הזמן סוגים שונים של נכסים שבבעלות או בניהול החברה משתנים, ומדידת ערך משתנה בין סוגי הנכסים שמשמשים להפקת רווחים. ישנן חברות שמתבססות על נכסים מוחשיים (מפעל, ציוד, קרקע וכד’), וישנן חברות שמתבססות על נכסים בלתי מוחשיים כגון: רעיון, חלום, סימן מסחרי, פטנט וכד’. בחישוב תשואה על הנכסים המוחשיים מתבססים אנליסטים על הנכסים שבעצם משמשים את החברות להפיק רווחים. במהלך החישוב ניתן להבחין יעילות ההנהלה להפיק רווחים באמצעות נכסים מוחשיים ולא להתחשב בנכסים בלתי מוחשיים. לדוגמה, חברות לזיקוק נפט שמתבססות על מפעלים לזיקוק.

החישוב מתבצע על ידי חלוקת רווח נקי בסך נכסים מוחשיים בתחילת התקופה ובסוף התקופה, פחות נכסים בלתי מוחשיים בממוצע.

להלן נוסחה לחישוב

= ROTA 
2) / Total Assets – Intangibles Assets Jan 19) + ((Total AssetsIntangibles Assets Jan 18 / Net Income Jan 19
2) / 3755) + ((3643 / 284
7.68% = ROTA 

מדד ה – ROTA עלול להשתנות בהתאם לסוג החברה. רוב החברות היום מתבססות על הנכסים המוחשיים וגם נכסים בלתי מוחשיים. ניתן לבחון חברות “סטארטפ” אשר מתבססות על נכסים בלתי מוחשיים וכמעט ללא ערך בנכסים מוחשיים. ציוד, משרדים, רכבים של צוות עובדים נמצאים בהשכרה ולא שייכים לחברה בפועל. רעיונות, פטנטים ומוצרים מיוחדים זה סוג של נכסים בלתי מוחשיים שעוזרים לחברה להפיק רווחים. מדד ה – ROTA מתאים יותר למדידת חברות שיש להן ערך לנכסים מוחשיים כגון מפעלים, ציוד, קרקעות, מזומנים, השקעות לטווח קצר וכד’.

מדד ה – ROTA עלול להיות מושפע מאירועים כגון רכישה עצמית או הנפקת ניירות ערך לשוק, שינויים בשיעור המס וריבית. אין להתבסס בנתון ה – ROTA בלבד על מנת לחשב את הרווחיות של החברה במלואה. ניתן להשתמש במדדים לרווחיות נוספים כגון ROIC להערכת רווחיות מדויקת יותר.

כלי נגישות

Powered by - Wemake