20 כללי ההשקעה של פיטר לינץ’

20 כללי ההשקעה של פיטר לינץ’

פיטר לינץ’ המשקיע האגדי וכלכלן מקצועי התמחה בהשקעות ערך וגם בהשקעה במניות צמיחה. העיקרון של פיטר לינץ’ בגישתו היה “תשקיעו במה שאתם מבינים“. כוונה היא, אם משקיע מבין ובקיא בפעילות עסקית ואופן פעילות החברה. את ההון הגדול שפיטר לינץ’ צבר היה במניות עם שווי שוק נמוך או בינוני, בעיקר. המשקיע האגדי זכה לסטטוס עולמי כמורה. לימד כלכלה, פיננסים והשקעות. באמצעות ידע שפיטר לינץ’ לימד, אפילו אדם פשוט מסוגל להשקיע בהצלחה בשוק המניות, להכפיל את הונו ולצאת לחופש כלכלי. אפקטיביות בבחירת מניות, ניסיון וידע – פיטר לינץ’ הוכיח עם הזמן.

את הידע והניסיון המשקיע קיבל מבנקאים, בעלי עסקים, יו”ר ומנכ”לים של חברות בזמן שעבד במועדון גולף, ונתן שירות לאותם לקוחות של המועדון. 1000 דולר שצבר פיטר, השקיע בחברה בשם Flying Tiger שהתעסקה בהובלות מסחריות. בתחילת מלחמת וייטנאם החברה קיבלה חוזה להספקת ציוד לחימה ומניותיה צמחו פי 10. את הכסף שהרוויח, השתמש למימון לימודיו בפקולטה לכלכלה, באוניברסיטה שבבוסטון.

  • בשנת 1969 אחרי שירות צבאי הוא מתקבל לעבודה בחברת Fidelity בתפקיד אנליסט וחוקר לתעשיית המתכות.
  • בשנת 1974 לינץ’ מקבל תפקיד בתור מנהל מחלקת מחקר.
  • בשנת 1977 מקבל תפקיד בתור יו”ר Fidelity Magellan Fund. הנכסים של הקרן לאותה תקופה נערכו בשווי של 20 מיליון דולר.
  • סוף שנת 1990 שפיטר פרש מתפקידו והפך להיות סמנכ”ל החברה, נכסי החברה לאותה תקופה נערכו בשווי של 14 מיליארד דולר. תוצאה מדהימה שהשיגה הקרן בכל התקופה – הייתה מנוהלת על ידי פיטר לינץ’.

20 כללים להשקעות מוצלחות מפיטר לינץ’

  1. תמיד צריך לדעת על עסק ופעילותו לפני שרוכשים מניות.
  2. לא ניקח בחשבון שבעשר השנים האחרונות התבססו היטב משקיעים מקצוענים, וזה רק מקל על מצבם של המשקיעים הקטנים לא מקצוענים. אם אותו משקיע לא מקצוען יפעל לא כמו כולם, הוא יוכל לעקוף בביצועים משקיעים מקצוענים.
  3. יחס בין פעילות פיננסית בריאה ורווחיות החברה מול צמיחה במחיר מניה לא תמיד נע בקורלציה לטווח קצר, אפילו למשך חודשים ושנים. אך לטווח ארוך יחס בין מחיר המניה לחברה המרוויחה מתייצב ב 100%. עקב יחס לא מתואם בין מחיר המניה לחברה המרוויחה משקיעים סבלניים מרווחים כסף.
  4. יתרון של משקיע לא להקשיב לעצות של מקצוענים מוול סטריט, אלא לפעול לפי שיקול דעתו ומניסיון שצבר. רק בעזרת ניסיון וידע משתמש המשקיע ברכישת חברות בהן הוא מבין.
  5. ירי באקראי הוא הדרך הנכונה להחמיץ.
  6. מניות הן כמו ילדים. צריך להשקיע בכמות מניות שאתם יכולים לשלוט בהן ובעצמכם. אם תחום ההשקעות לא עיסוק העיקרי, עדיף לנהל תיק מניות אופטימלי שלא יעבור יותר מ 10 מניות.
  7. בחברות קטנות צריך להשקיע באותו רגע שהן הפכו להיות רווחיות.
  8. אם לא מצליחים למצוא מניות להשקעה, עדיף לשמור את כספכם בבנק, עד שלא תמצאו מניה אטרקטיבית להשקעה.
  9. להשקיע מותר רק כשיש מידע פיננסי ברור. אם להשקיע בחברות עם נתונים פיננסים גרועים, המשקיע יספוג הפסדים.
  10. להימנע ממניות ותעשיות חמות שהכסף זורם באופן חופשי. מניות עם מעמד פיננסי יציב בתעשיות רגילות מניבות רווחים נאים.
  11. הפסדים מ 1000 דולר שהושקעו במניה לא יעברו הפסדים יותר מאותם 1000 דולר. אך עם הזמן 1000 דולר יכולים להפוך ל 10,000 ואפילו ל 50,000 צריך להיות סבלניים ולמצוא מניה אטרקטיבית להשקעה.
  12. לאנשים יש נטייה לחשוש ולחשוב בצורה שלילית. יש להימנע ממחשבות שליליות בחופשים ובזמן פנוי, ולהתעלם מחדשות הכי גרועות שמספרים בחדשות ובעיתונות. מניות ניתן למכור אך ורק שהחברה מציגה ירידה ברווחים. ולא שכולם בפאניקה.
  13. גם אדם רגיל לא מקצוען יכול להרוויח בשוק ההון, אבל לא כולם בעלי סבלנות נדרשת. כאשר משקיע מתחיל למכור את מניותיו ולפעול ברגש שיש תיקון בשווקים ומחירי המניות צונחים, כדאי לו להימנע משוק המניות כלל, ומקרנות המתמקדות ברכישת מניות.
  14. ירידות בשוק המניות הן מקרה נפוץ כמו סופת שלג עבור מדינת קולורדו בחודש ינואר. אם להתכונן לתופעה זו, תיקון בשוק המניות לא יגרום נזקים רבים, אפילו ייצור הזדמנויות נוספות להשקעה.
  15. בכל התעשיות והמגזרים משקיע קשוב וקפדן ימצא מניות אטרקטיביות יותר מהר ממשקיעים ומקצוענים המתחרים.
  16. אף אחד לא יכול לחזות את הדינמיקה של שוק המניות, לא ריביות ולא קצב צמיחת הכלכלה. במקום לבזבז את זמנכם בניסיון חיזוי ריביות ושיעורי צמיחת כלכלה עדיף להשקיע את זמנכם בניתוח מניות שבבעלותכם.
  17. רווחיות תיק המניות שמורכב ממניות מובחרות עם פעילות פיננסית בריאה, תמיד בוודאות לטווח ארוך יעקוב בביצועים קרנות גידור ותיקי אג”ח. מניות מובחרות עם פעילות פיננסית גרועה לא יציגו תשואות גבוהות יותר מכספים ששמתם מתחת למזרון.
  18. אם רכשתם מניות אטרקטיביות עם פעילות פיננסית בריאה תדעו שהזמן עובד לטובתכם. אפילו אם לא רכשתם מניות של וול מארט ב 5 השנים האחרונות, אתם יכולים להשקיעה בתועלת ל 5 השנים הבאות. זמן עובד לרעתכם במקרה ורכשתם אופציות.
  19. ללא ניתוח מעמיק של חברה לפני רכישת מניותיה, רכישת מניות לא תהיה יותר מהימור בפוקר.
  20. כאשר מנתחים 10 חברות תמיד ניתן למצוא את אותה המניה שמציגה נתונים פיננסים מעבר לציפיות. כאשר מנתחים 50 חברות ניתן למצוא 5 מניות שמציגות נתונים פיננסים יותר מהציפיות. בשוק ההון תמיד ניתן למצוא מניה אטרקטיבית לפני שמומחי וול סטריט ישימו לב אליה.

RECEIVE UPDATES

נבחרים מהבלוג

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

אתר פינביז הוא אחד מהאתרים הנפוצים ביותר לשימוש אצל משקיעים, סוחרים ועקבים אחר ניירות ערך שונים. האתר מכיל הרבה מאוד מידע חיוני למשתמש אשר נותן לו מבט כלכלי וכללי על ניירות ערך שונים כגון מניות וניתן לשים לב שהאתר מתמקד בעיקר במניות אמריקאית או מניות שרשומות בבורסות אמריקאיות. השאלות בעיקר עולות כאשר משתמש האתר מקליד […]
פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו”חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו”חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

כעת נפרט על החלקים אשר מרכיבים את הדו”חות הכספיים של החברות הישראליות: חלק א’ – תיאור עסקי התאגיד: הפרק הראשון בדו”ח מסביר על עסקי החברה, תחומי פעילות, מוצרים ושירותים, הרכב ההכנסות, לקוחות, שיווק והפצה, הון אנושי, רכוש קבוע, הליכים משפטיים, מטרות ויעדים, האסטרטגיה העסקית, מידע כלכלי לגבי אזורים גאוגרפיים, מחקר ופיתוח, חומרי גלם, ספקים וכד’. […]
המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

People always want a formula – but it does not work that way. You have to estimate total cash generated from now to eternity, and discount it back to today. Yardsticks such as P/E are not enough by themselves – Warren Buffett. 1.1 מבוא: מודל היוון תזרים מזומנים (Discount Cash Flow) הוא מודל אוניברסלי לחישוב […]
הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

שלום. אני מזמין אתכם/ן למסע מרתק לתוך עולם של הוצאות הוניות (השקעות), על מנת ללמוד סוגים שונים של הוצאות שנדרשות להמשך פעילות של החברה. נלמד איך לחשב, ומתי להשתמש בהוצאות הללו כדי לבצע הערכת שווי חברה מדויקת יותר. בסקירה זו, נלמד סוגים שונים של הוצאות הוניות, והן: הוצאות ההון – Capital Expenditures הוצאות ההון שמטרתן […]
המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

כל אדם אשר מעוניין להשקיע בשוק המניות מבין שמאחורי כל גרף מסתתר עסק שלם שמורכב ממוצרים שונים, נכסים, הנהלה, ציוד וכד’. כל הכלים האלה מייצרים במשירין או עקיפין רווח לעסק. השאלה האם משקיע מעוניין בהשקעה ורכישת מניות החברה (עסק) או כדאי להימנע מהשקעה זו כי כמובן מדובר בסיכון. וככל שנלמד יותר על שוק המניות כך […]
GET THE LATEST NEWS
כלי נגישות

Powered by - Wemake