מניות דיבידנד

מניות דיבידנד

השקעה במניות דיבידנד עלולה להיות דרך מצוינת להרוויח ולהגדיל את תיק ההשקעות האישי לאורך זמן. משקיעים אשר מתמקדים בחברות סולידיות שמשלמות דיבידנדים באופן קבוע, ההשקעה הראשונית יכולה בסופו של דבר להפוך להון יחסית מספק לאורך הזמן. חברות רבות משלמות חלק מהרווחים שלהן לבעלי המניות בתור דיבידנדים. במקביל, ההכנסות מהדיבידנדים של המשקיע יכולות להשתנות במידה רבה בהתאם למניה הספציפית. אם הריבית על פיקדונות בבנק ידוע מראש, אז מחיר השוק של המניות אינו קבוע ומשתנה כל יום מסחר. בדרך כלל תשואה מהדיבידנד על מניות מתחילה מ -1% ויכולה להגיע למספר דו-ספרתי במקרים מסוימים.

הגורם הנוסף שבו תלויה ההכנסה של המשקיע, זאת רווחיות של החברה. ניתן לזכור כי תשלום הדיבידנדים למשקיעים זאת זכות החברה, ולא חובה. אם החברה הציגה שנה שלמה או רבעון בהפסד, אז ההנהלה עשויה להחליט לא לשלם דיבידנדים לבעלי מניות הרגילות. באפשרות לראות דוגמה של חברת Cal-Maine Foods Inc סימבול CALM. החברה הייתה חברת צמיחה ומשקיעים היו מאוד אופטימיים לגבי עתידה. ברבעון של אוגוסט 2016 החברה הציגה הפסד ברווח הנקי אחרי הרווחים המספקים את המשקיעים שהציגה החברה בעבר. ההנהלה של החברה עקב ביצועים שליליים באותה תקופה מחליטה לא לחלק למשקיעים את הדיבידנדים. מצב דומה יכול לקרות לכל חברה, אפילו לחברות סולידיות ששילמו דיבידנדים לאורך תקופה מאוד ארוכה. חברות צמיחה עשויות גם לא לחלק רווחים עם בעלי המניות, ולהשאיר את כל הרווחים לפיתוח העסק.

השקעה במניות דיבידנד יכולה להיות בחירה נבונה, מספר יתרונות

  • דיבידנדים – זה כסף אמיתי (מזומן) שנכנס לחשבון כל תקופה שמוגדרת מראש, ולא רווח שרשום על הנייר בדוחות של החברה.
  • המשקיע מקבל הכנסה גם כאשר מחיר המניה יורד או עולה. (לא תמיד, לפעמים ההנהלה מקטינה שיעור דיבידנד כאשר מחיר המניה עולה או ההפך).
  • השימוש הטוב ביותר של דיבידנדים הוא השקעה חוזרת ברכישת מניות נוספות, אשר יאפשר לחסכון של המשקיע לגדול.

דיבידנדים הם סוג של מגן אשר תיצור למשקיע כרית אוויר רכה במהלך ההאטה הכלכלית ותנודתיות בשווקים. בדר"כ, משקיעים ארוכי טווח בוחרים לעצמם מניות דיבידנדיות יציבות או מניות שהדיבידנד צומח לאורך תקופה ארוכה, מסיבה שמניות אלו מגיבות פחות בתנודתיות שנוצר על ידי גורמים רגשיים של השוק.

הדבר הראשון שכל משקיע מקצועי מחפש כאשר מחפש מניות דיבידנד הוא ניתוח מניות ממדד דאו ג'ונס, או ליתר הדיוק את 30 החברות שמרכיבות את המדד. כל החברות הללו רווחיות ומשלמות דיבידנדים בסכום של 0.8% עד 4.5%. באופן כללי התשואה הממוצעת של דיבידנד על ניירות ערך של חברות בדאו ג'ונס גבוהה ב 2% – מהתשואה הממוצעת על ניירות ערך של חברות הנכללות במדד S&P 500.

האסטרטגיה

העיקרון של אסטרטגיית הדיבידנד הוא שהמשקיע אוסף תיק מניות של חברות המשלמות דיבידנדים באופן קבוע. ניירות הערך מוחזקים בתיק עד שההכנסה מהם נשארת ברמה מספקת את המשקיע. יש לתת עדיפות לחברות גדולות ואמינות שיש להן עסק רווחי. חברות הללו צריכות להיות עם כוח תחרותי בשוק, עם חיים ארוכים ועם פעילות עסקית שהוכיחה את עצמה עם הזמן.

דיבידנדים – זהו חלק מההכנסות מפעילות החברה. לפיכך, שיעור הדיבידנד ישתנה בהתאם שתלוי ישירות בדינמיקה של הרווח. איזה חלק מהרווח הנקי משלמת החברה לבעלי המניות וכמה פעמים (מדי שנה, אחת לחצי שנה או לרבעון) מצוין במדיניות הדיבידנד. לפעמים חברות יכולות לשלם דיבידנדים מהרווחים שלא מתואמים משנים האחרונות.

על מנת לקבל דיבידנדים, לא צריך להחזיק ניירות ערך במשך שנה. מספיק להיות הבעלים שלהם יומיים לפני מועד סגירת המרשם על דיבידנדים, שמוצג בתור הודעה מראש למחזיקי מניות לפני תשלום דיבידנדים בפועל.

האנליסטים שמרכיבים תיק ממניות דיבידנד, מחויבים לנתח ולבדוק את כל הביצועים הפיננסים של החברה בדיוק כמו משקיעי ערך עושים זאת. אם חברה מפסיקה להרוויח גם בעלי מניות מפסיקים להרוויח.

סיכונים

ניתן להבין בבירור כי לא תמיד חברות מרוויחות יכולות להיות שימושיות בתשלום דיבידנדים באותה מידה. לעתים קרובות גידול בשיעורי הדיבידנדים נובע מביצועים פונדמנטלית לא מספיק טובים. האנליסטים מחוייבים לבדוק שהחברה עם ביצועים פיננסים חלשים לא מושכת משקיעים תמימים באמצעות שיעור דיבידנד גבוה, ולפעמים יותר גבוה ממה שהחברה בעצמה מרוויחה. אין שום סיבה להנהלה רציונלית לשלם לבעלי מניות בתור דיבידנד יותר ממה שהחברה הרוויחה בפועל באותה תקופה כלכלית.

לסיכום

מניות דיבידנד, זהו אחד הנכסים הבודדים של שוק המניות עם היסטוריה ארוכה, אסטרטגיית חיפוש אחר מניות דיבידנד תמשוך תשומת לב של משקיעים המודרניים כאחד המרכיבים של תיקי ההשקעות שלהם. ללא ספק שמניות הדיבידנד מתאימות ביותר להשקעות בינוניות וארוכות טווח, מה שמאפשר לתיק לגדול לא רק על ידי גידול בשווי שוק של המניות דיבידנד, אלא גם על ידי שיטת ה"טפטוף" דיבידנדים באופן קבוע, שניתן להשקיע במניות נוספות של אותה החברה, ובכך להרחיב את התיק.

RECEIVE UPDATES

נבחרים מהבלוג

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

אתר פינביז הוא אחד מהאתרים הנפוצים ביותר לשימוש אצל משקיעים, סוחרים ועקבים אחר ניירות ערך שונים. האתר מכיל הרבה מאוד מידע חיוני למשתמש אשר נותן לו מבט כלכלי וכללי על ניירות ערך שונים כגון מניות וניתן לשים לב שהאתר מתמקד בעיקר במניות אמריקאית או מניות שרשומות בבורסות אמריקאיות. השאלות בעיקר עולות כאשר משתמש האתר מקליד […]
פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו"חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו"חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

כעת נפרט על החלקים אשר מרכיבים את הדו"חות הכספיים של החברות הישראליות: חלק א' – תיאור עסקי התאגיד: הפרק הראשון בדו"ח מסביר על עסקי החברה, תחומי פעילות, מוצרים ושירותים, הרכב ההכנסות, לקוחות, שיווק והפצה, הון אנושי, רכוש קבוע, הליכים משפטיים, מטרות ויעדים, האסטרטגיה העסקית, מידע כלכלי לגבי אזורים גאוגרפיים, מחקר ופיתוח, חומרי גלם, ספקים וכד'. […]
המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

People always want a formula – but it does not work that way. You have to estimate total cash generated from now to eternity, and discount it back to today. Yardsticks such as P/E are not enough by themselves – Warren Buffett. 1.1 מבוא: מודל היוון תזרים מזומנים (Discount Cash Flow) הוא מודל אוניברסלי לחישוב […]
הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

שלום. אני מזמין אתכם/ן למסע מרתק לתוך עולם של הוצאות הוניות (השקעות), על מנת ללמוד סוגים שונים של הוצאות שנדרשות להמשך פעילות של החברה. נלמד איך לחשב, ומתי להשתמש בהוצאות הללו כדי לבצע הערכת שווי חברה מדויקת יותר. בסקירה זו, נלמד סוגים שונים של הוצאות הוניות, והן: הוצאות ההון – Capital Expenditures הוצאות ההון שמטרתן […]
המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

כל אדם אשר מעוניין להשקיע בשוק המניות מבין שמאחורי כל גרף מסתתר עסק שלם שמורכב ממוצרים שונים, נכסים, הנהלה, ציוד וכד'. כל הכלים האלה מייצרים במשירין או עקיפין רווח לעסק. השאלה האם משקיע מעוניין בהשקעה ורכישת מניות החברה (עסק) או כדאי להימנע מהשקעה זו כי כמובן מדובר בסיכון. וככל שנלמד יותר על שוק המניות כך […]
GET THE LATEST NEWS
כלי נגישות

Powered by - Wemake