השוק בשיא כל הזמנים | עלייה במניות הסיניות ותמונת מצב מאקרו כלכלית

השוק בשיא כל הזמנים | עלייה במניות הסיניות ותמונת מצב מאקרו כלכלית

הסנטימנט לשבוע הקרוב נשאר ניטרלי וזה בעקבות:

  • הבנק העממי של סין (PBOC, הבנק המרכזי) הכריז ב-24 בספטמבר על מספר צעדים משמעותיים שאמורים להמריץ את הצמיחה הכלכלית במדינה.
  • לראשונה זה 4 שנים: הורדת ריבית המשק הוכרזה ע”י הפד ב 0.5% וזה בעקבות ההתכווצות באינפלציה לאורך תקופה מאז התקופת הקורונה. נכון לעכשיו הריבית עומדת על 5%.
  • נרשמה ירידה נוספת באינפלציה בארה”ב שירדה ל – 2.5% לעומת החודש הקודם שעמדה על 2.9%.
  • עלייה ב – 3% בתמ”ג באה”ב לעומת צמיחה בשיעור של – 2.4% ברבעון השני שנת 2023. הדבר מסמן על נתון חיובי וצמיחת הכלכלה האמריקאית.
  • שיעור האבלטה יורד ל – 4.2% לעומת חודש יולי ששיעור האבטלה עמד על 4.3%. המצב המדאיג הוא שמתחילת שנת 2022 המדד רושם עלייה מתונה מתקופה לתקופה.
  • שינוי במספר המועסקים בחודש האחרון הסתכם ב – 99K לעומת הצפי של – 144K.
  • ירידה במכירת הבתים הקיימים שהסתכמה ב – 3.86 מיליון לעומת 3.96 מיליון בחודש יולי.
  • ירידה במכירת הבתים החדשים שהסתכמה ב – 0.716 מיליון לעומת 0.739 מיליון בחודש יולי.
תוכן העניינים:
  • תמרוץ כלכלי בסין
  • ניתוח מדד S&P 500 מול נתנוי מקרו
  • ניתוח נתונים מאקרו כלכליים וסנטימנט השוק
מה קורה בסין:

הבנק העממי של סין (PBOC, הבנק המרכזי) הכריז ב-24 בספטמבר על מספר צעדים משמעותיים שאמורים להמריץ את הצמיחה הכלכלית במדינה. והשווקים הפיננסיים הגיבו מיד לחדשות האלה בצמיחה.

להלן הגרף FXI תעודת הסל של השוק הסיני:

מקור לאתר: TradingView
קישור אתר כאן:

השוק הסיני הגיב בעליות חדות ואיתו מניות סיניות אשר נסחרות בוול סטריט וזה בעקבות שלל אמצעי הקלה: “סטימולציה כלכלית”.

ראש ה-PBOC, פאן גונגשנג, השיק “בליץ גירוי” – מערך מתואם של צעדים שמטרתם לתמרץ כלכלת סין. הנה מה שהציג PBOC:

  • הורדת ריבית ריפו הפוכה ל-7 ימים ב-20 נקודות: הריבית החדשה היא 1.5%, מה שהפתיע את השווקים שציפו להורדה הדרגתית נמוכה יותר.
  • יחס דרישת (RRR) נחתך ב-0.5%: מהלך זה משחרר נזילות של טריליון יואן (142 מיליארד דולר). דבר עשוי לגרור לקיצוץ נוסף של 0.25-0.5% בהמשך השנה.
  • הורדת ריבית MLF: הקלות נוספות כדי לעורר הלוואות והשקעות.
  • הפחתת שיעור המשכנתאות הקיימות: זה היה צפוי זמן רב ומטרתו לספק הקלה למשקי בית, שעלולה להגביר את הצריכה.
  • יחס מקדמה עבור דירה שניה ירד מ – 25% ל – 15%: מטרתו להחיות את הפעילות בשוק הנדל”ן, אם כי ההשפעה צפויה להיות מוגבלת לאור סנטימנט נמוך.
  • הפחתת שיעורי הלוואות ופיקדונות: זה יעזור להפחית את ההשפעה על מרווחי הבנקים ולשמור על נזילות עבור מוסדות פיננסיים.
  • נזילות של – 500 מיליארד יואן למטרת תמיכה במניות סיניות: לקרנות ולברוקרים יש כעת גישה ל-PBOC Liquidity על מנת לקנות את המניה, מה שמעיד על תמיכה חזקה במניה.
סנטימנט השוק האמריקאי ונתונים מאקרו כלכליים:
הסקטורים המובילים בחודש האחרון ובשלושה החודשים האחרונים:

מקור: Finviz.com
קישור לאתר נא ללחוץ כאן.

בשלושה החודשים האחרונים הסקטורים המובילים בעיקר הם תשתיות, נדל”ן, הסקטור הפיננסי וסחורות. אלה הסקטורים העיקריים שהובילו את השוק בשבוע האחרון.

תמונת המצב של השוק על בסיס מדד S&P 500:

מקור התמונה: Google Finance

ביצועים גבוהים ניתן לראות במדד S&P 500 מתחילת השנה כאשר משקיעים פסיביים במדדים נהנים בתקופה האחרונה.

גרף מדד S&P 500 עם קווי תמיכה והתנגדות:

מקור לאתר: TradingView
קישור אתר כאן:

מאוקטובר 2022 מחיר קרן סל עוקבת מדד (SPY) נמצא במגמת עלייה חדה וזה על רקע התפתחות עסקית וביקוש גדול להשקעות פסיביות, צמיחת החברות שמרכיבות את המדד ובעקבות אירועים מאקרו כלכליים. לאחר התיקון שנרשם ביוני 2023 ועד סוף אוקטובר 2023 ואילך המחיר פרץ התנגדות במחיר 453.75$ למניה ולאחר מכן פרץ את הגבוה שכל הזמנים במחיר 565.16$ למניה. המחיר עשוי להמשיך לעלות, או שנראה תיקון עד לאזורי תמיכה במחירים 524.32$ עד 476.97$ למניה.



להלן מדד הפחד והחמדנות:

 

מקור לאתר: https://edition.cnn.com/markets/fear-and-greed

מדד הפחד והחמדנות מראה מצב “חמדנות“.
המדד מציג שפחד יתר (באזור ה – 0) למצב חמדות יתר (אזור ה – 100) באזור 71 “חמדנות”. כאשר בשוק קיים מצב “חמדנות” המשקיעים נוטים להשקיע יותר ופחות מודאגים מהמצב בשווקים. כאשר המצב הפוך הוא מצב “פחד” או “פחד יתר” כאשר המשקיעים פוחדים להשקיע את כספם.

להלן הגרף שמציג את מכפיל הרווח של המדד:

 

מקור:https://www.macrotrends.net/2577/sp-500-pe-ratio-price-to-earnings-chart

מכפיל הרווח PE של מדד S&P 500 הסתכם נכון להיום בשווי של 27.52 וזה נמוך מהגבוה של סוף שנת 2020 כאשר המכפיל התחיל לרדת משמעותית למרות שהשוק באותה תקופה המשיך לעלות. במילים אחרות, לשוק יש לאן עוד לעלות למרות שהמכפיל גבוה מהממוצע של – 10 השנים האחרונות.

המדד של באפט:

 

מקור לאתר: https://www.gurufocus.com/stock-market-valuations.php

מדד הבאפט המדד מציג יחס בין עלייה בתמ”ג לבין TMC שזה שווי שוק של 5000 חברות משמעותיות ביותר. בטווח הרחוק השוק תמיד שואף לאיזון ביחד עם הצמיחה של תמ”ג. המדד מציג שככל שהמדד Wilshire 5000 יקר יותר מתמ”ג התשואה הפוטנציאלית העתידית נמוכה יותר. ניתן לראות על הגרף שהפאר בין המדד לתמ”ג כמעט 20 שנה נוצר פאר משמעותי וגדל עם השנים. נכון ליום ההערכה המדד נמצא גבוה יותר מתמ”ג, מה שמצביע על שוק מוערך יתר.

 

מקור לאתר: https://www.macrotrends.net/2577/sp-500-pe-ratio-price-to-earnings-chart

אחת ההשוואות הפופולריות ביותר למדד S&P 500 היא השוואה בין צמיחה של המדד לבין רווח נקי למניה (EPS) משוקלל של כל המניות במדד. שימו לב, מחיר במדד עוקב כמעט במדויק אחר הצמיחה של הרווח הנקי למניה. הדבר מסביר על עלייה של הערך הכלכלי (הפונדמנטלי) המשוקלל של מניות במדד. בהקשר לגרף הקודם אשר מציג מחיר מוערך גבוה של המדד המוביל בהשוואה לצמיחת התמ”ג, עדיין ניתן לראות שהמדד לא יעצור מול ביקוש גבוה של המשקיעים והזרמת כספים לתוך המדד דרך קרנות ואפיקי השקעה שונים.

בתקופה האחרונה ניתן לראות שצמיחה ברווח נקי למניה משוקלל נעצר. הדבר עלול להוביל לעצירה בצמיחה של המדד.

להלן הגרף S&P 500 לעומת ריבית במשק:

מקור לאתר: https://en.macromicro.me/collections/9/us-market-relative/91/interest-rate-sp500

לראשונה זה 4 שנים: הורדת ריבית המשק הוכרזה ע”י הפד ב 0.5% וזה בעקבות ההתכווצות באינפלציה לאורך תקופה מאז תקופת הקורונה. נכון לעכשיו הריבית עומדת על 5%.

הגרף הנ”ל מציג השוואות בין תקופות של מדד S&P 500 לריבית במשק או במילים אחרות ריבית של הפד. החלטות הפד ושינויים בריבית הם הנושאים המדוברים בדרך כלל בתקשורת. ריבית הפד מכונה גם כשיעור הקרנות הפדרליות. זו הריבית שבה הבנקים בארה”ב מעניקים הלוואות לטווח קצר זה לזה, בדרך כלל בין לילה. הממוצע המשוקלל של כל העסקאות הללו הוא שיעור הקרנות הפדרליות האפקטיביות. שיעור הקרנות הפדרליות הוא אחד הכלים העיקריים להסדרת המדיניות המוניטרית בתגובה לשינויים כלכליים. התאמתו מאפשרת להשפיע על רמת האינפלציה, עלות הכספים הלווים ותשואה של ניירות ערך. ריבית והפעולות של הפדרל ריזרב משפיעות באופן טבעי על מדינות אחרות.

החלטות הריבית של הפד משפיעות גם על ציפיות המשקיעים ועל סנטימנט השוק. העלאת הריבית יכולה להיחשב כסימן לכך שהכלכלה מתחממת יתר על המידה והפד במאמצים לעצור את האינפלציה. הדבר עשוי להדאיג את המשקיעים ולהוביל למכירה המונית של המניות. ולהיפך, בהורדות הריבית ניסיון לעורר את הכלכלה ע”י עידוד משקיעים לקנות מניות.

בתחילת 2022 כאשר התחיל לעלות חשש להעלאת הריבית, השוק התחיל בתיקון עד אמצע שנת 2022. לקראת סוף שנת 2022 השוק התחיל במגמת עלייה כאשר האינפלציה התחילה לרדת ושמועות שהריבית תפסיק לעלות. נכון לעכשיו הריבית לא עולה ונשארת קבועה מאמצע שנת 2023.

מקור לאתר: https://en.macromicro.me/charts/44853/interest-rate-cpi-financial-stocks

נרשמה ירידה נוספת באינפלציה בארה”ב שירדה ל – 2.5% לעומת החודש הקודם שעמדה על 2.9%. נתון חיובי לכלכלה אמריקאית.

מדד המחירים לצרכן (CPI) הוא אינדיקטור המודד רמת המחירים הממוצעת עבור סל מוצרים קבועים ושירותים שנרכשים על ידי צרכנים. כלומר. אינפלציה של מחירי מוצרי הצריכה עבור “סל” מסוים, והיא המדד העיקרי לרמת האינפלציה במדינה. הסל המוחלט נמדד כך: מדד המחירים לצרכן = 0.38 * (מחירי דיור2 – מחירי דיור 1 / מחירי דיור1) + 0.19 * (שינוי מזון) + 0.08 (שינוי דלק) + 0.07* (שינוי אוטומטי) + 0.28*אחרים, לעומת זאת , נתונים חשובים יותר על אחוז השינוי במדד באחוזים (CPI2 – CPI1) הן לחודש והן לשנה.

להלן קטגוריות המוצרים העיקריות:

אוכל, שתייה, טבק – Food, drink, tobacco
בגדים, נעליים – Clothing, shoes
שכירות ואנרגיה – Rents & energy
אנרגיה ללא דלקים – Energy excl. fuel
ריהוט, כלי בית – Furniture, household goods
מוצרי בריאות וטיפוח הגוף – Health and body care goods
שידור תנועה וחדשות – Traffic and news transmission
חינוך ומוצרי פנאי – Education, leisure goods
ציוד אישי ועוד – Personal equipment, others

מדד נוסף למדידה הוא מדד הליבה – משמש למדד המכונה “טהור”, שאינו כולל נתונים על מוצרי אנרגיה ומוצרי מזון.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

להלן הודעות מאקרו כלכליות והשינויים:

צמיחת התמ”ג לפי הרבעון (S&P 500 yield vs 10 year treasury):

מקור לאתר: https://tradingeconomics.com/united-states/gdp-growth

במהלך הרבעון השני נכון לשנת – 2024 חלה עלייה ב – 3% בתמ”ג בארה”ב לעומת צמיחה בשיעור של – 2.4% ברבעון השני שנת 2023. הדבר מסמן על נתון חיובי וצמיחת הכלכלה האמריקאית.

זהו הערך של כל הסחורות והשירותים המיוצרים אך ורק לצריכה שיוצרו בשטח טריטוריאלי. המדד של התוצר הגולמי (תמ”ג; באנגלית: gross domestic product‏ – GDP) משקף את “ערך” המשק, ובהשוואה לתקופות שונות ואת אופי הדינמיקה שלו. אם התמ”ג יגדל, אז הכל בסדר, ואם הוא נופל, אז צפוי או כבר התרחש משבר במדינה.

בתחילת שנת 2022 נרשמה דעיכה בתמ”ג בין הרבעונים שכמובן גורמת לעוד בעיות כלכליות. השוק ירד באותה תקופה מתחילת שנת 2022 ועד תחילת 2023 ב – 25% בערך.

הגרף מציג שינוי באחוזים בתמ”ג בין רבעוני וניתן לראות שהצמיחה מרשימה בתקופה האחרונה. צמיחה בתמ”ג בין התקופות היא תמיד סימן חיובי לצמיחת הכלכלה ולשוק ההון.

שיעור האבלטה:

מקור לאתר: https://fred.stlouisfed.org/series/UNRATE#

שיעור האבלטה יורד ל – 4.2% לעומת חודש יולי ששיעור האבטלה עמד על 4.3%. המצב המדאיג הוא שמתחילת שנת 2022 המדד רושם עלייה מתונה מתקופה לתקופה.

זהו המדד המרכזי של שוק העבודה, הקובע את חלקה של האוכלוסייה המובטלת מכלל האוכלוסייה העובדת. המדד הוא אחד המאפיינים של המצב הנוכחי של כלכלת המדינה. לטענת כלכלנים רבים, שיעור אבטלה של כ-4-5% הוא נורמלי, פחות מ-4% מסמן על צמיחה כלכלית, ומעל 5% מסמן על ירידת הכלכלה. בתקופה בין 2007-2010, במהלך המשבר הפיננסי העולמי, שיעור האבטלה בארה”ב עלה בחדות מ-4.5% ל-10%, ובשנים 2010-2017 הראה ירידה יציבה מ-10% ל-4%, המשקפת את ההתאוששות של הכלכלה האמריקאית.

פרסום נתוני שיעור האבטלה מביא לתנועות בשווקים הפיננסיים: כאשר שיעור האבטלה יורד הדבר גורם לעליית מחירי המניות ולהתחזקות המטבע הלאומי, ולהיפך. רמות אבטלה נמוכות מדי מובילות לשכר גבוה יותר, לאינפלציה גבוהה יותר וכתוצאה מכך לריבית גבוהה יותר בעתיד.

בנוסף למצב הכלכלי, שיעור האבטלה מושפע גם ממערכת המיסוי, שכר המינימום, רמת התמיכה באוכלוסייה על ידי המדינה. שיעור אבטלה גבוה זו בעיה רצינית למדינה.

מאחר שאבטלה גבוהה היא בעיה רצינית, הממשלה פועלת לצמצום האבטלה בכמה דרכים:

  • מבקרת תפקוד יעיל של מוסדות התעסוקה ותשלום דמי אבטלה למובטלים.
  • יוצרת מקומות עבודה חדשים באמצעות השקעות והזמנות ממשלתיות גדולות.
  • סבסודים ופרמיות לעסקים על מנת לתמוך בפעילותם.
  • הנחות בתשלומי מס תקופתיים לעסקים אשר יוצרים מקומות עבודה.
  • ועוד..
מדד התעסוקה ADP:

מקור לאתר: https://il.investing.com/economic-calendar/adp-nonfarm-employment-change-1

המדד משקף את מספר המשרות החדשות שנוצרו במהלך החודש הקודם ללא חישוב של עובדי הממשלה וחקלאות. סוכנות המחקר ADP מפרסמת את המדד יומיים (ביום רביעי) לפני דוח התעסוקה הרשמי. המדד הוא דוח ראשוני, אך לא תמיד עומד בציפיות בזמן הדיווח עצמו. עשויה להשפיע על תנודות אגרסיביות בשוק לפני פרסום הדיווח בפועל.

השינוי במספר המועסקים בחודש האחרון הסתכם ב – 99K לעומת הצפי של – 144K.

להלן הגרף אשר מציג חילוק בין המגזרים וצמיחה של כמות המועסקים בכל מגזר בנפרד:

מקור: https://adpemploymentreport.com/

  • מסחר, תחבורה ותשתיות (Trade, transportation and utilities) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 28,700,000
  • שירותי חינוך ובריאות (Education and health services) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 25,046,000
  • שירותים מקצועיים ועסקיים (Professional and business services) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 22,574,000
  • פנאי ואירוח (Leisure and hospitality) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 16,898,000
  • ייצור (Manufacturing) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 12,734,000
  • שירותים פיננסיים ונכסים (Financial Activities) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 8,832,000
  • הקמה ובניה (Construction) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 8,159,000
  • שירותים נוספים (Other Services) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 4,734,000
  • תעשיית המידע (Information) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 2,953,000
  • משאבי טבע וכרייה (Natural resources and mining) – עלייה בהיקף המשרות הסתכמה ב – 1,812,000

העלייה בהיקף המועסקים נותרה יציבה באופן כללי, אם כי כמה חברות באופן כללי הפכו בררניות יותר בגיוס עובדים חדשים ובתדירות נמוכה יותר, וזה בעקבות דאגות לגבי ביקוש ותחזית כלכלית לא ודאית. כמו כן, נאמר כי המועמדים מתמודדים עם קשיים שהולכים וגוברים וזמני קבלת משרות למועסקים ארוכה יותר, בעוד שלחץ חיצוני ופנימי בקשר להעלאת השכר נמוך מאוד, מכיוון שהתחרות על משרות הולכת ופוחתת ותחלופת העובדים ירדה”.

מדד מחירים ליצרן (PPI):

מקור לאתר: https://il.investing.com/economic-calendar/ppi-734

מדד מחירים ליצרן (Producer Price Index) הוא אחד מהאינדיקטורים מאקרו-כלכליים המשמש משקיעים ואנליסטים להעריך את רמת האינפלציה הנוכחית ואת המצב הכלכלי במדינה כולה, ולערוך תחזיות סבירות לתנועות השוק. למדד מחירי היצרן יש ערך חיזוי מיוחד. המדד משקף שינויים במחירי סחורות המיוצרות על ידי מפעלים באזור טרטוריאלי במהלך מכירתם הסיטונאי. למעשה, המדד נותן תמונה של שינויים במחירים הסיטונאיים בצד המוכר הראשי (יצרן). זה מה שמבדיל אותו ממדד חשוב אחר – מדד המחירים לצרכן (CPI), שמתבסס על מחיר הסחורה בצד של הקונה.

US – מכירת בתים ישנים:

ירידה במכירת הבתים הקיימים שהסתכמה ב – 3.86 מיליון לעומת 3.96 מיליון בחודש יולי.

מספר מכירות הבתים החדשים שפורסמו על ידי לשכת האוכלוסין האמריקאית הוא מדד לשוק הדיור. רוכשי הבתים מוציאים כסף על ריהוט ומימון בתיהם ולכן הביקוש לסחורות, לשירותים ולעובדים. בדרך כלל, קריאה גבוהה נתפסת כשורית עבור הדולר, בעוד שקריאה נמוכה נתפסת כדובית.

US – מכירת בתים חדשים:

ירידה במכירת הבתים החדשים שהסתכמה ב – 0.716 מיליון לעומת 0.739 מיליון בחודש יולי.

US – השינוי במספר המשכנתאות בפיגור – סקר MBA (רבעוני):

מקור לאתר: https://il.investing.com/economic-calendar/mba-delinquency-rates-484

מדד ה ISM במגזר הייצור:

מקור לאתר: https://il.investing.com/economic-calendar/ism-manufacturing-pmi-173

מכון ISM – (Institute for Supply Management) הוקם בשנת 1915,אשר מאגד מנהלי רכש, וכולל למעלה מ-40 אלף מנהלי רכש במגזרים שונים במשק. החישוב מתבצע ע”י מנהלים שעונים על שאלות ועל ידי השוואת המדד לאינדיקטור של החודש הקודם. במהלך המחקר למנהלים ישנה אופציה לענות מספר אפשרויות: “טוב יותר”, “זהה” או “גרוע יותר”. לאחר מכן הנתונים מעובדים באמצעות אלגוריתם שמציג ערך אינדקס מ-0 עד 100%. לחישוב מדד ISM נעשה שימוש בנתונים הבאים: הזמנות, מוצרים, תעסוקה, מלאי, מחירי יצוא וייבוא. מדד ISM מחולק למדד ייצור ומדד שירותים. ישנם עשרה מדדי משנה שמתפרסמים ע”י ISM.

טיפים למשקיעים:

אל תנסו לתזמן את השוק באמצעות חישוב סנטימנט של השווקים ליום הקרוב לשבוע או לחודש. אתם לא תצליחו ותגרמו רק לנזק בתיק ההשקעות שלכם אותו אתם מנהלים. הזמן בשוק הוא החשוב ולא התזמון.


לפרטים נוספים, נא ללחוץ כאן.
RECEIVE UPDATES

נבחרים מהבלוג

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

המדריך לאתר פינביז (Finviz) – 78 מושגים שחובה להכיר לכל משקיע

אתר פינביז הוא אחד מהאתרים הנפוצים ביותר לשימוש אצל משקיעים, סוחרים ועקבים אחר ניירות ערך שונים. האתר מכיל הרבה מאוד מידע חיוני למשתמש אשר נותן לו מבט כלכלי וכללי על ניירות ערך שונים כגון מניות וניתן לשים לב שהאתר מתמקד בעיקר במניות אמריקאית או מניות שרשומות בבורסות אמריקאיות. השאלות בעיקר עולות כאשר משתמש האתר מקליד […]
פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו”חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

פירוט והסבר על כל הפרקים שבדו”חות הכספיים הישראליים והאמריקאיים

כעת נפרט על החלקים אשר מרכיבים את הדו”חות הכספיים של החברות הישראליות: חלק א’ – תיאור עסקי התאגיד: הפרק הראשון בדו”ח מסביר על עסקי החברה, תחומי פעילות, מוצרים ושירותים, הרכב ההכנסות, לקוחות, שיווק והפצה, הון אנושי, רכוש קבוע, הליכים משפטיים, מטרות ויעדים, האסטרטגיה העסקית, מידע כלכלי לגבי אזורים גאוגרפיים, מחקר ופיתוח, חומרי גלם, ספקים וכד’. […]
המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

המדריך המקוצר להיוון תזרים מזומנים – DCF

People always want a formula – but it does not work that way. You have to estimate total cash generated from now to eternity, and discount it back to today. Yardsticks such as P/E are not enough by themselves – Warren Buffett. 1.1 מבוא: מודל היוון תזרים מזומנים (Discount Cash Flow) הוא מודל אוניברסלי לחישוב […]
הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

הוצאות הוניות (Maintenance CaPex) – כל מה שצריך לדעת

שלום. אני מזמין אתכם/ן למסע מרתק לתוך עולם של הוצאות הוניות (השקעות), על מנת ללמוד סוגים שונים של הוצאות שנדרשות להמשך פעילות של החברה. נלמד איך לחשב, ומתי להשתמש בהוצאות הללו כדי לבצע הערכת שווי חברה מדויקת יותר. בסקירה זו, נלמד סוגים שונים של הוצאות הוניות, והן: הוצאות ההון – Capital Expenditures הוצאות ההון שמטרתן […]
המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

המדריך לניתוח דוחות כספיים למתחילים | דוח רווח והפסד פרק 1

כל אדם אשר מעוניין להשקיע בשוק המניות מבין שמאחורי כל גרף מסתתר עסק שלם שמורכב ממוצרים שונים, נכסים, הנהלה, ציוד וכד’. כל הכלים האלה מייצרים במשירין או עקיפין רווח לעסק. השאלה האם משקיע מעוניין בהשקעה ורכישת מניות החברה (עסק) או כדאי להימנע מהשקעה זו כי כמובן מדובר בסיכון. וככל שנלמד יותר על שוק המניות כך […]
GET THE LATEST NEWS
כלי נגישות

Powered by - Wemake